Do Prešova opäť zavítal muzikál Na skle maľované

27.02.2012 Prešov

Prešov 26. februára (TASR) - Priaznivci divadla mohli v piatok (24.2.) podvečer vidieť v Prešove muzikál Na skle maľované v réžii Milana Antola. V premiére ho uviedlo Prešovské operetné združenie v spolupráci so Súkromnou základnou umeleckou školou DAMA.
\"Jedinečnosťou tejto inscenácie je, že sa v nej predstavili mladí začínajúci herci, žiaci literárno-dramatického a hudobného odboru spomínanej školy. Predstavenie sa vracia na prešovskú pôdu v réžii Milana Antola. Pred niekoľkými rokmi bolo v Antolovej réžii na doskách Divadla Jonáša Záborského úspešných 420 repríz,\" uviedla mediálna zástupkyňa podujatia Jana Lešková.
Antol po premiére podľa nej chválil mladých hercov slovami, že ich interpretačné umenie často prekonáva profesionálov. \"Mladí ľudia priniesli na scénu novú energiu a nadšenie, ktoré je z ich hry cítiť,\" dodal riaditeľ Súkromnej základnej umeleckej školy DAMA Marián Burgr. Možnosť získať si priazeň publika svojou svedomitou prácou je podľa neho pozitívnym vzorom pre ich rovesníkov.
Do projektu sa zapojilo niekoľko odborov školy, a to literárno-dramatický a hudobný, ale i odbor audiovizuálnej a multimediálnej tvorby. Na predstavení sa podieľalo aj Prešovské operetné združenie, ktoré má za sebou uvedenie niekoľkých úspešných titulov, ako napr. operety Gróf z Luxemburgu a Modrá ruža či kabaretu Silné divadelné presso. \"Sme veľmi radi, že mladí talentovaní žiaci môžu ukázať svoj talent pod vedením známeho režiséra, akým Milan Antol je a priniesť prešovskému publiku úspešný muzikál Na skle maľované,\" konštatoval Burgr. Vypredaná premiéra podľa Leškovej naznačuje, že muzikál Na skle maľované čakajú ďalšie úspešné reprízy.
 

Vyberte región